Over Tim Brink

Tim Brink ( 1984) is een drummer en percussionist uit Alkmaar. Hij studeerde drums en percussie aan het Conservatorium in Alkmaar en aan het LA College of Music in Pasadena, California. Momenteel werkt hij als freelance drummer. Zo speelt hij oa. voor bands als The Originals en Raoul Michel en is hij te boeken als sessiemuzikant. Daarnaast geeft hij (privé) drumlessen aan zowel beginnende als gevorderde muzikanten.

Tim begon in 1999 op 14-jarige leeftijd met drummen, na een aantal jaar keyboardlessen te hebben gevolgd. Hij maakte van zijn passie al snel zijn beroep. In 2002 begon hij met het geven van drumlessen. Na het behalen van zijn diploma aan het conservatorium in Alkmaar in 2007 vertrok hij in 2009 naar Los Angeles om zijn spel en kennis verder te perfectioneren. Op het LA College of Music kreeg hij les van grote namen als Joe Porcaro en Ralph Humphrey.

Na zijn studie in de Verenigde Staten ging Tim Brink in Nederland aan de slag als drummer bij verschillende theatershows. The Full Monty was de eerste tour waar hij als invaller aan meewerkte, daarna volgden onder andere Volendam de Musical, Soldaat van Oranje en De Jantjes. Ook ging hij weer spelen bij D-Sign, de coverband die hij tijdelijk had verlaten voor zijn reis naar Amerika. In de jaren daarna speelde hij oa. een clubtour met Falco Luneau, en scoorde een hit met het liedje “No Ones Fool”. Hij gaf drumlessen bij de opleiding docent muziek aan het Conservatorium in Alkmaar (later Haarlem) waar hij later ook inviel als hoofdvakdocent. Verder gaf hij drumles bij Muziekschool Noord in Amsterdam en diverse sessieklussen. Als drummer was hij te horen op diverse albums van artiesten als Maarten van Praag, en Writersday en Raoul Michel.

Sinds 2018 is hij vast bandlid bij The Originals Daarnaast geeft hij privé drumles in zijn eigen studio en is hij te boeken voor live shows en studio-opnames.

Tim Brink drummer