Drumtracks nodig?

Heb je live drumtracks nodig voor een song of productie? Tim kan live drums voor je opnemen in zijn homestudio, waar een drumset altijd volledig uitgemiked klaarstaat.

Live drumtracks vs. geprogrammeerde drums

Het voordeel van live drumtracks ten opzichte van ‘in the box’ is dat je tracks meer leven krijgen dan met drums uit een plugin. Wil je een levendige, menselijk aanvoelende drumtrack? Dan is het altijd beter om het door een echte drummer te laten inspelen. Ook omdat je met geprogrammeerde drums vaak net niet krijgt wat je eigenlijk wilt. Alles kan online en op afstand, en als het wenselijk is kunnen de drumtracks zelfs al binnen een dag klaar zijn!

Hoe ga ik te werk?

  • Stuur een MP3- of WAV-bestand van de demo naar mij toe via e-mail of WeTransfer. Dit kan alleen gitaar en zang zijn, maar ook een hele productie waar je misschien al een idee voor drums onder hebt geprogrammeerd. Het liefst ontvang ik je project in losse sporen, zodat ik bepaalde dingen kan ‘muten’ als ik het ga inspelen.  Geef via aanwijzingen of referenties aan welke richting je graag op wilt voor de feel en stijl van het liedje.
  • Per nummer spreken we vervolgens een prijs af, zodat de prijzen wanneer er misschien iets gewijzigd moet worden, niet ineens onnodig hoog oplopen.
  • Dan ga ik aan de slag om je drums in te spelen. Dit kan al binnen een dag klaar zijn, zodat je, als het nodig is, snel over de drumtracks kunt beschikken.
  • Ik stuur de track vervolgens via WhatsApp of e-mail terug zodat je me van feedback kunt voorzien en ik (eventueel) nog dingen kan wijzigen.
  • Als we allebei akkoord zijn stuur ik je de tracks terug en is je liedje voorzien van een goed klinkende, muzikale drumpartij!

Stuur een mailtje naar brinktim@gmail.com voor meer informatie!

Voorbeelden van door mij opgenomen drumtracks:


drum recordings